Business Hi-Tech

Apple a ajuns la un profit de 10 miliarde dolari în primele trei luni

Apple a ajuns la un profit de 10 miliarde dolari în...

Autor: Vlad Popescu

24.04.2014, 09:54 166

Apple a intrat, începând din acest an, într-un acord de distribuţie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel global după numărul de clienţi, care a introdus astfel iPhone în ofertă.

Analiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari şi venituri de 43,5 miliarde de dolari.

Vânzările de iPhone-uri au urcat astfel în primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unităţi, faţă de 37,43 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% în primele trei luni ale acestui an, faţă de 37,5% în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute de companie în China, Hong Kong şi Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

Apple a anunţat totodată că a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a acţionarilor prin răscumpărare de acţiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, şi că a îmbunătăţit dividendul, precizând că va contracta împrumuturi pentru a acoperi aceste măsuri, transmite Bloomberg.

Acţiunile Apple au urcat cu 8,5% în extinderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri la New York, după ce au coborât cu 6,5% de la începutul acestui an şi cu 25% faţă de maximul record înregistrat în 2012.

Investitorii au criticat conducerea Apple pentru încetinirea ritmului de creştere a veniturilor şi a profitului şi pentru că nu utilizează rezervele uriaşe acumulate.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat într-o conferinţă de presă că preţul actual al acţiunilor nu reflectă valoarea reală a companiei.

Surse apropiate companiei susţin că Apple pregăteşte modele iPhone cu ecrane mai mari pentru acest an, precum şi un smartwatch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO