Business Hi-Tech

Apple a lansat iPad-ul Mini cu ecran „retina“

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

12.11.2013, 19:52 868

Gigantul american Apple a lansat pe piaţa din SUA noua versiune a tabletei iPad Mini cu ecran de înaltă rezoluţie de tipul „retina“ la preţul de 399 de dolari, deşi surse din piaţă afirmau anterior că dispozitivul nu va fi disponibil anul acesta, scrie Bloomberg. Preţul de pornire al unui iPad Mini este cu 70 de dolari mai mare decât cel al versiunii de anul trecut, cel mai scump model, care are o capacitate de 128 GB, costând 829 de dolari.

Apple a lansat la sfârşitul lunii trecute şi tableta iPad Air care are un ecran mai mare, de 9,7 inchi. Vânzările modelelor anterioare ale tabletelor Apple au scăzut în ultimele luni în aşteptarea noilor dispozitive.

Vânzările tabletelor iPad reprezintă a doua sursă de venit pentru Apple, după iPhone, cu o valoare de 32 miliarde dolari în anul fiscal anterior. În trimestrul al treilea al acestui an veniturile companiei americane din livrările de iPad-uri s-au situat la 14,1 miliarde dolari. Noul model iPad Mini este disponibil în prezent şi în Australia, Singapore şi Hong Kong.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO