Business Hi-Tech

Apple a preluat de la Google titlul de cel mai valoros brand din lume

Apple a preluat de la Google titlul de cel mai valoros brand din lume

Autor: Traian Terzianm

09.05.2011, 12:01 754

Apple s-a propulsat în topul celormai importante 100 de branduri din lume, după ce valoarea companieia crescut cu 84% la 153 mld. dolari, potrivit unui studiu făcut decompania de cercetare Millward Brown, citată de TheGuardian.

Producătorul iPhone şi iPad areuşit să detroneze Google, liderul clasamentului în ultimii 4 ani,datorită succesului înregistrat în producţia de gadget-uri pentrumediul corporatist.

Primele două poziţii din clasamentsunt deţinute de Apple şi Google. Cele mai valoroase 10 companiiactivează în domeniile de tehnologie sau telecom, printre numelenotabile numărându-se IBM, pe locul trei, Microsoft pe poziţia acincea şi AT&T pe locul şapte sau China Mobile, pe loculnouă.

McDonald's a avansat pe loculpatru, Marlboro şi Coca-cola fiind pe poziţiile şase şi opt iarGeneral Electric pe locul zece.

Facebook, cea mai mare reţea desocializare, a reuşit să avanseze pe poziţia 35, cu o valoare abrandului de 19,1 miliarde de dolari.

Valoarea totală a primelor 100cele mai valoroase branduri din lume a crescut cu 17%, la 2.400miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO