Business Hi-Tech

Apple anunţă lansarea în magazine a noului iPad pe 16 martie. Când va ajunge în România noua tabletă

Apple anunţă lansarea noului iPad pe 16 martie, de la 500 de dolari
07.03.2012, 20:50 2250

Tim Cook, omul care i-a succedat lui Steve Jobs la conducerea Apple, a anunţat miercuri la San Francisco lansarea noii tabletei iPad pe data de 16 martie, de la preţul de 499 de dolari. Tim Cook nu a precizat denumirea noii tablete care va incorpora tehnologia 4G, rezumându-se să vorbească în prima parte a şedinţei doar despre preţul şi caracteristicele tehnice ale noii tablete.

Noua tabletă iPad va fi capabilă să filmeze HD, la o calitate 1080p, va avea un ecran cu o calitate mai ridicată, cu o rezoluţie de 2048x1536, o cameră web de 5 megapixeli şi o baterie care ar trebui să reziste, conform companiei, 10 ore pe transfer 3G şi 9 ore pe viteză de transfer 4G.

Cea mai ieftină versiune a noii generaţii de tablete Apple va costa 499 de dolari, în timp ce cea mai scumpă va costa 829 de dolari.

Preţul tabletelor iPad din generaţiile precedente urmează să scadă după lansarea noii tablete.

Noul iPad va ajunge în România pe 23 martie. Statele Unite, Franţa, Canada şi Germania sunt printre primele ţări care vor benegicia de noul produs Apple.

"Toată lumea s-a întrebat cine va veni cu un produs care este mai spectaculos decât iPad2. Încetaţi să vă întrebaţi. Noi suntem aceia", a declarat Tim Cook, şeful gigantului american în timpul evenimentului de lansare al noii tablete, conform Reuters.

Vânzările iPad s-au dublat în trimestrul al patrulea al anului trecut, la 15,43 milioane de unităţi. Compania a vândut circa 55 de milioane de iPad-uri de la lansare în 2010, iar anul fiscal 2011 a avut venituri de peste 20 de miliarde de dolari din vânzări, servicii conexe şi accesorii.

Citiţi mai mult despre noua tableta iPad pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO