Business Hi-Tech

Apple creşte pe bursă cu fiecare client care stă la coadă pentru un iPad 2

Apple creşte pe bursă cu fiecare client care stă la coadă pentru un iPad 2

Autor: Radu Racu

12.03.2011, 13:25 21

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit vineri în faţa magazineloramericane pentru a cumpăra un exemplar din noua versiune detabletă PCiPad 2, lansată înSUA, un barometru important pentru evoluţia pieţei de anul acesta,scrie Reuters.

Analiştii estimează că Apple ar putea vinde unmilion de iPad 2 numai weekendul acesta,aproximativ cât a vândut în prima lună de lansare a versiuniiprecedente.

Cozile de la magazinele Apple din New York erauformate vineri din câteva sute de persoane. Acţiunilecompaniei au urcat cu 5,32 dolari, respectiv 1,5%,închizând la 351,99 dolari.

Apple a lansat la începutul lunii martie ce-ade-a doua generaţie a tabletei iPad, care s-a vândut în 2010 în 15milioane de exemplare.

iPad 2 este mai subţire decât iPhone, cu ogrosime de doar 8,8 milimetri, şi mai uşor decât precedentaversiune cu circa 15%, ceea ce îl face mai uşor de ţinut într-osingură mână.

Noul procesor, care se laudă cu o viteză dublă,grafică de nouă ori mai rapidă şi acelaşi consum de energie precumprocesoarele A4 nu a fost testat.

iPad 2 continuă să sufere la capitolulconexiune USB, mai exact nu are un port dedicat, nu deţine un slotpentru card SD, iar sistemul de operare, deşi nu este mai slabdecât concurenţa de la Android Honeycomb nici nu vine cuinovaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO