Business Hi-Tech

Apple dă undă verde pentru Bitcoin pe iPhone şi iPad

Apple dă undă verde pentru Bitcoin pe iPhone şi iPad

Autor: Marius Oncu

03.06.2014, 12:18 1118

Apple nu a menţionat direct bitcoin, însă regulile pentru dezvoltatori permit acum anumite "monede virtuale aprobate". Aplicaţiile care folosesc monedele virtuale trebuie să respecte legislaţia, arată termenii Apple pentru dezvoltatori.

Bitcoin este cea mai populară monedă virtuală.

"Este un semn că ecosistemul se maturizează şi dobândeşte credibilitate. Cred însă în continuare că bitcoin este la început ca tehnologie, dar este acceptat din ce în ce mai mult", a declarat Bill Lee, investitor în BitGo, care asigură utilizatorilor posibilitatea de a efectua tranzacţii securizate cu bitcoin.

Antreprenorii cu interese legate de bitcoin se aşteaptă la o "explozie" a activităţii, în urma deciziei Apple, scrie Bloomberg.

Preţul unui bitcoin s-a prăbuşit până la 360,84 dolari în aprilie, după ce anul trecut a depăşit 1.000 de dolari. Moneda şi-a revenit după minimul din aprilie şi se tranzacţiona luni la circa 667 de dolari.

Bitcoin şi alte monede virtuale nu sunt utilizate încă de mulţi dintre retailerii şi furnizorii de servicii din SUA, dar rata de acceptare a acestora creşte. În mai, furnizorul de televiziune prin satelit Dish Network Corp a anunţat că va începe să accepte plăţi în bitcoin de la abonaţi.

Accesul pe iPhone ar putea creşte utilizarea bitcoin, întrucât Apple este producătorul cu cea mai puternică poziţie pe piaţa smartphone din SUA, unde a avut o cotă de 41% din vânzări în primele trei luni din acest an, potrivit ComScore.

Până acum, cei mai mulţi utilizatori au fost nevoiţi să folosească PC-uri sau telefoane cu sistem de operare Android pentru a plăti bunuri şi servicii în bitcoin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO