Business Hi-Tech

Apple renunţă la a mai eticheta aplicaţiile din App Store drept gratuite

Apple renunţă la a mai eticheta aplicaţiile din App...

Autor: Aurelian Mihai

20.11.2014, 17:47 747

Apple răspunde presiunilor făcute de Uniunea Europeană şi Federal Trade Commission, renunţând la a mai eticheta aplicaţiile din App Store cu simbolul ˝Free˝. Măsura se aplică atât pentru utilizatori de pe teritoriu european, cât şi cei din Statele Unite.

Fără a afecta statutul actual al aplicaţiilor, măsura înlocuirii simbolului ˝Free˝ cu butonul ˝GET˝ are drept scop eliminarea confuziei cauzată de faptul că multe din aplicaţiile disponibile pentru instalare gratuită folosesc sistemul ˝in-app purchases˝ pentru promovare, oferind anumite facilităţi suplimentare disponibile contra cost. Ce-i drept, butonul ˝GET˝ apare atât în dreptul aplicaţiilor care folosesc sistemul ˝in-ap purchases˝, cât şi cele care folosesc doar bannere cu reclame pentru promovare, schibarea făcută părând mai mult un gest pentru liniştirea autorităţilor decât clarificarea acestui subiect pentru toţi utilizatorii.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO