Business Hi-Tech

Apple retrage o serie de aplicaţii din China, inclusiv Skype

Apple retrage o serie de aplicaţii din China, inclusiv...

Autor: Ioana Nita

22.11.2017, 00:00 316
Gigantul american Apple a anunţat ieri că va retrage o serie de aplicaţii de pe piaţa chineză, inclusiv Skype, soluţia de mesagerie şi voce prin internet deţinută de Microsoft, după ce guvernul din China a semnalat încălcarea regulilor locale. „Am fost notificaţi de Ministerul Securităţii Publice că o serie de aplicaţii de voce prin internet (voice over internet protocol) nu sunt conforme cu legislaţia locală, aşadar aceste aplicaţii au fost retrase din «App Store-ul» din China”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru Reuters. Retragerea aplicaţiilor din magazinul App Store a generat plângeri ale mai multor utilizatori din China care nu au putut plăti serviciul Skype prin intermediul Apple.

Skype este cel mai recent serviciu din lista aplicaţiilor interzice în China, din care fac parte şi serviciile Google, Facebook şi Twitter, care nu sunt disponibile utilizatorilor chinezi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO