Business Hi-Tech

Apple zguduie industria IT cu una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului: Gigantul american scoate 600 de milioane de dolari din buzunar, în cadrul unei înţelegeri cu Dialog, pentru o tehnologie critică

Apple zguduie industria IT cu una dintre cele mai mari...

Autor: Răzvan Botea

11.10.2018, 18:13 3184

Apple prea controlul asupra tehnologiei de power-management al iPhone, în cadrul unui deal de 600 de milioane de dolari cu Dialog Semiconductor, tranzacţie care va securiza locul companiei nemţeşti ca furnizor pentru gigantul Apple, scrie Reuters.

Înţelegerea pentru licenţa tehnologiei şi aducerea de personal din compania Dialog nu este numai neobişnuită, este şi cea mai mare de acest gen pe care a făcut-o Apple, companie care a făcut ultima achiziţie semnificativă în 2013, când a cumpărat creatorul Face ID, PrimeSense, contra sumei de 350 de dolari în martie.

Acţiunile companiei Dialog au crescut cu 34% joi, la cel mai mare nivel din 2002. Acestea au înregistrat o scădere în acest an, când Apple a anunţat că va folosi alt producător pentru procesoare.

De la apariţia primului iPhone de acum 10 ani, Apple a mai folosit tehnologia celor de la Dialog pentru a prelungi viaţa bateriei. În urma înţelegerii, Apple va prelua licenţa tehnologiei, dar şi o echipă de 300 de ingineri, majoritatea dintre aceştia lucrând în trecut la procesoarele Apple.

Reprezentanţii companiei spun că încasările pe 2018 nu vor fi afectata şi compania va continua să livreze produse către Apple.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO