Business Hi-Tech

Apple şi IBM au semnat un parteneriat strategic pentru cucerirea pieţei mobile enterprise

Apple şi IBM au semnat un parteneriat strategic pentru...

Autor: Dorian Prodan

16.07.2014, 13:18 914

Odată cu scăderea interesului pentru BlackBerry, cumpărătorii din mediul business s-au orientat către alte platforme mobile, iar compania Apple a reuşit să profite cel mai bine acest segment de piaţă lăsat liber deşi nu a oferit mereu cele mai bune instrumente pentru management centralizat. Profitând de succesul de pe această piaţă, Apple a anunţat un parteneriat strategic cu IBM care va face ca platforma iOS să devină şi mai atractivă în mediul enterprise şi care promite consolidarea unei poziţii deja solide.

Deşi platforma Android se bucură de o cotă zdrobitoare pe piaţa smartphone şi a preluat conducerea şi pe piaţa tabletelor, gusturile cumpărătorilor obişnuiţi diferă radical de preferinţele mediului business. Cea mai vizibilă iniţiativă pentru stimularea adopţiei Android în mediul enterprise a fost probabil Samsung KNOX, dar până şi gigantul industriei mobile a fost descurajat într-un final de adopţia scăzută şi a anunţat că renunţă la dezvoltarea acestei platforme. Între timp, compania Apple se bucură de o cotă de piaţă confortabilă, iar proaspăt anunţatul parteneriat cu IBM îi va permite să devină şi mai atractivă.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO