Business Hi-Tech

Apple şi Yahoo! discută o colaborare mai strânsă pe software

AFP Foto

AFP Foto

Autor: Marius Oncu

11.04.2013, 00:02 403

Directorii Apple şi Yahoo! au discutat modalităţi de a colabora mai strâns pe segmentul de software destinat platformelor mobile, a declarat o sursă apropiată situaţiei, pentru Bloomberg. Directorul general al Yahoo!, Marissa Mayer, s-a întâlnit cu vicepreşedintele pentru servicii de internet al Apple, Eddy Cue, pentru a explora modalităţi în care Yahoo! ar putea fi integrat mai puternic în software-ul care rulează pe iPhone şi iPad, a spus sursa.

Mayer a făcut din orientarea Yahoo! către dispozitivele mobile partea centrală a strategiei de revigoarare a companiei. Directorul Yahoo! a declarat în ianuarie că încearcă să colaboreze cu alte companii, precum Apple, Google şi Facebook, pentru dezvoltarea Yahoo!. Yahoo! furnizează în prezent date pentru aplicaţiile de vreme şi cotaţii bursiere ale Apple.

Cele două companii au strâns relaţiile anul trecut, când informaţiile sport furnizate de Yahoo! au fost integrate cu software-ul de recunoaştere a vocii Siri de pe dispozitivele Apple. Discuţiile dintre cele două companii s-ar putea încheia fără un rezultat concret, notează Bloomberg. Apple discută deseori cu alte companii moduri în care poate încorpora date sau servicii ale acestora în propriile produse.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO