Business Hi-Tech

Apple va lansa pentru prima dată o versiune aurie de iPad

Apple va lansa pentru prima dată o versiune aurie de iPad
01.10.2014, 12:44 417

Apple va lansa o variantă aurie a iPad-ului pentru versiunile tabletei cu ecran mare, în încercarea de a spori vânzările unei categorii care a înregistrat scăderi în acest an, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.

Noile versiuni ale iPad-urilor de 9,7 inchi, care ar putea fi lansate în acest an, vor include versiunea aurie a carcasei metalice. În prezent iPad-ul este disponibil în culorile argintiu şi gri închis.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze aceste zvonuri.

Vânzările de iPad-uri au scăzut în ultimele două trimestre, după o creştere spectaculoasă în ultimii ani, de la 5 miliarde de dolari, în 2010, când a fost lansat modelul, la 30 miliarde de dolari în 2012. Anul trecut, Apple a vândut iPad-uri de 32 miliarde de dolari.  Tablete sunt pe locul doi în topul vânzărilor produselor companiei americane, după iPhone.

Apple nu a mai introdus o nouă versiune de iPad din octombrie anul trecut. Compania a încercat însă să-şi atragă clienţii în magazine cu noi modele de iPhone, cu ecrane mai mari, precum iPhone 6 Plus, al cărui ecran măsoară 5,5 inchi.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO