Business Hi-Tech

Apple VS restul lumii: Dispozitivele iOS continuă să piardă teren în favoarea celor cu Android

Apple VS restul lumii: Dispozitivele iOS continuă să...

Autor: Aurelian Mihai

20.08.2016, 11:06 352

Potrivit Go4it, deocamdată nu se pune problema ca numărul de utilizatori ai platformei iOS să scadă, însă creşterea tot mai slabă a vânzărilor observată după fiecare nou model iPhone lasă compania din Cupertino într-o poziţie dezavantajoasă, tot mai mult din cota sa de piaţă revenind dispozitivelor cu sistem Android.

Fără schimbări majore de design aduse în ultimii doi ani, gama iPhone reprezintă astăzi 12.9% din totalul vânzărilor de smartphone la nivel global, în scădere de la o cotă de piaţă măsurată anul trecut la 14.6%. Între timp, telefoanele cu sistem Android au ajuns să reprezinte 86.2% din totalul vânzărilor pentru intervalul Q2 2016, cu 4% mai mult decât anul trecut.

Împreună, telefoanele cu sistem Android şi iOS reprezintă 99.1% din totalul vânzărilor smartphone înregistrate în acest semestru, mai puţin de 1% revenind platformelor alternative, cum este Windows 10 Mobile (cotă de 0.6%).

În repartizarea vânzărilor smartphone în funcţie de producători, Samsung conduce detaşat cu o cotă de piaţă estimată la 22.3%, urmat la mare distanţă de Apple cu o cotă de 12.9%. Deloc surprinzător, următoarele clasate sunt exclusiv companii chineze, ajutate de poziţia dominantă pe care o au în pieţele asiatice.

Având în vedere zvonurile circulate până acum, descriind iPhone 7 ca pe o actualizare fără schimbări majore adusă seriei iPhone 6S şi 6S Plus, rămâne de văzut cum va reuşi Apple să obţină creşterea dorită a vânzărilor, în contextul în care tot mai puţini utilizatori iPhone consideră necesară înlocuirea modelului achiziţionat anterior.

Sursa: http://bit.ly/2b2I5ah.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO