Business Hi-Tech

Aproape 200 de milioane de utilizatori folosesc aplicaţii care blochează reclamele

Aproape 200 de milioane de utilizatori folosesc...

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2015, 00:00 414

Un număr de aproximativ 198 de milioane de utilizatori de internet din întreaga lume folosesc aplicaţii care blochează reclamele, potrivit unui raport al companiilor Adobe şi Pagefair care estimează că pierderile publisherilor se ridică la 21,8 miliarde de dolari.

Anul viitorul „pierderile” provocate publisherilor se vor ridica la mai mult de 41 de miliarde de dolari, conform aceleiaşi surse. Anul trecut numărul utilizatorilor care au instalat o aplicaţie care blochează reclamele a crescut cu 41%, una dintre cele mai ridicate creşteri fiind înregistrate în Europa.

În România, conform raportului, 18% dintre utilizatorii de internet au instalat o soluţie de blocare a reclamelor. În Polonia procentul este de 35%, faţă de 23% în Ungaria, 25% în Germania, şi 16% în Bulgaria. Grecia este ţara europeană care are cel mai ridicat procent de utilizatori care a instalat asemenea aplicaţii - 37,5%, conform sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO