Business Hi-Tech

Astăzi se votează în Parlament noul şef ANCOM. Cine este Adrian Diţă, propunerea premierului pentru conducerea arbitrului pieţei de telecom: fostul soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi fratele unui consilier al ministrului Jianu

Plenul Parlamentului va vota joi numirea în funcţie a lui Adrian Diţă

Plenul Parlamentului va vota joi numirea în funcţie a lui Adrian Diţă

Autor: Adrian Seceleanu

11.05.2017, 11:11 400

Omul pe care PSD şi-l doreşte la ANCOM şi-a început cariera la Connex în departamentul de vânzări către firme şi instituţii de stat, iar ulterior a migrat spre zona de relaţii guvernamentale. După o pauză de mai mulţi ani în care a lucrat la propria firmă de consultanţă şi la fabrica de vagoane a omului de afaceri Cristian Burci, el a început să lucreze la grupul Telekom, în subordinea directorului juridic Mihaela Ioniţă.

Adrian Diţă, propunerea pre­mierului Sorin Grin­deanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 mld. de euro, este un manager cu o expe­rienţă de 15 ani în industria de telecom dintre care 4 ani în vânzări către instituţii gu­ver­namentale şi 11 ani pe segmentul de relaţii guvernamentale, care are şi o conexiune strânsă cu mediul politic: în condiţiile în care este fostul soţ al Ancăi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase şi cel mai influent consilier al fostului premier PSD Victor Ponta şi fratele unuia dintre consilierii actualului ministru PSD al comunicaţiilor, Augustin Jianu.

Diţă a fost propus marţi la vârful ANCOM după ce fostul preşedinte Cătălin Marinescu a demisionat iar instituţia nu mai are conducere de luna trecută. Guvernul a modificat legea de organizare a instituţiei prin ordonanţă de urgenţă pentru a putea numi conducerea ANCOM fără implicarea preşedintelui României. Numirea în funcţie, care acum revine Parlamentului şi care se anunţă a fi o formalitate, a fost amânată pentru joi. ANCOM are un buget de 359 mil. lei în acest an.

Adrian Diţă, care va împlini 53 de ani pe 9 iulie,  şi-a început cariera în departamentul de sales al operatorului de telefonie mobilă Connex (actualul Vodafone) în aprilie 1997 (când au fost lansate primele servicii de telefonie mobilă GSM de pe piaţa locală), unde a lucrat iniţial ca agent de vânzări, iar apoi s-a ocupat timp de aproape 4 ani de vânzarea de telefoane mobile şi servicii de comunicaţii către ministere şi instituţii de stat (perioada 1997-2001).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO