Business Hi-Tech

AT&T sare la afaceri de aproape 200 mil. € pe an în România după achiziţia Time Warner

AT&T sare la afaceri de aproape 200 mil. € pe an în...

Autor: Adrian Seceleanu, Sorin Pâslaru

24.10.2016, 00:07 1878

Colosul american AT&T, unul dintre cei mai mari jucători glo­bali din industria de telecomunicaţii, va sări la un business de aproape 200 mil. euro pe an în România de la aproximativ 5 mil. euro în prezent, odată cu achiziţia la nivel global a gigan­tului media Time Warner.

AT&T obţine venituri de circa 5 mil. euro pe an din Ro­mâ­nia oferindu-le servicii de comunicaţii multinaţionalelor cu care are contracte la nivel global, dar nu printr-o reţea proprie, ci închiriind resurse de la jucători locali. AT&T a tatonat piaţa din România în urmă cu doi ani cu un plan de a deschide un cen­tru de servicii - gigantul amercian fiind reprezentat la dis­cu­ţiile din Bucureşti chiar de CEO-ul Randall Stephenson, însă pro­iectul nu s-a concretizat.

Pe de altă parte, Time Warner este prezent pe piaţa locală prin posturi TV precum HBO, TNT sau Cartoon Network, dar şi prin compania Central European Media Enterprises, care de­ţi­ne PRO TV, liderul pieţei locale de televiziune, businessuri care generează venituri cumulate de peste 160 - 170 mil. euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO