Atacul Comisiei Europene asupra Android le dă rivalilor Google şansa să se afirme

16 iul 2018 Autor: Ioana Nita

Dezvoltatorii de aplicaţii mobile au acum oportunitatea de a câştiga teren pe piaţă în condiţiile în care Google urmează să fie amendat de Comisia Europeană (CE) cu 2,4 miliarde de euro, gigantul american fiind cel care deţine monopolul în ceea ce priveşte aplicaţiile preinstalate pe smartphone-urile care rulează sistemul de operare Android, relatează Bloomberg. 

Amenda pe care o va primi cel mai probabil grupul Alphabet, din care face parte Google, este cea mai mare din istoria sancţiunilor date de CE pentru practici de concurenţă neloială. Dar mai semnificativ este faptul că amenda ar putea fi însoţită de cerinţa ca aplicaţiile mobile Google să nu mai fie preinstalate pe smartphone-urile Android, astfel încât producătorii de telefoane mobile inteligente să poată încheia contracte şi cu alţi dezvoltatori de aplicaţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Comisia Europeana
, Android
, Google
, amenzi
, aplicatii mobile
, smartphone
, sistem de operare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide