Business Hi-Tech

Aurel Neţin, Director & Country General Manager Lenovo Romania: Sunt mai multe conexiuni mobile la Internet decât la electricitate sau conturi bancare

Aurel Neţin, Director & Country General Manager Lenovo...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2016, 12:58 759

Mobilitatea presupune o gamă mai largă de echipamente, nu numai smartphone.

În general spunem că avem de aface cu prima generaţie digitală. 60% din populaţia globului este de sub 35 de ani, care are nevoie de conectivitate. Mobilitatea presupune că în acest moment numărul de conexiuni mobile este mai mare decât numărul de conexiuni la electricitate sau numărul de conturi bancare. Sunt patru trenduri: social media, cloud, big data şi mobilitate, a spus Aurel Neţin, Director & Country General Manager Lenovo Romania la ZF Mobilio 16.

Vorbim de o creştere din ce în ce mai mare a numărului de aplicaţii mobile.

Din punct de vedere la echipamentelor este o uşoară scădere la nivelul pieţel de PC-uri. Vorbim undeva la 700-800.000 de unităţi, undeva la 500.000 sunt notebook-uri. Piaţa de tablete a început să scadă după o expansiune extraodrinară. Cred că vom avea o scădere de 20% pe România, undeva la 700.000 de unităţi. Pe piaţa de smartphone-uri vedem undeva la 3 milioane de dispozitive.

Pe piaţa de tablete creşterea va fi asigurată de tabelte cu Windows. Pe partea de smartphone-uri este o creştere pe piaţa cu ecrane de 5 inci şi pe piaţa de phablete.  

Anul 2016 a început prost. Este o cerere scăzută. Aprilie este în general cea mai slabă lună.

Politica Lenovo, care a făcut să targeteze diferit. Acum avem o singură divizie de telefoane Lenovo. Începând de la 1 aprilie avem contracte cu toţi operatorii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO