Business Hi-Tech

Autoritatea pentru Protecţia Copilului va organiza o licitaţie de 28 mil. lei pentru un sistem IT

Autoritatea pentru Protecţia Copilului va organiza o...

Autor: Adrian Dumitrache

17.03.2015, 00:00 98

"Scopul proiectului este introducerea mecanismelor electronice pentru instituirea unor practici moderne în relaţionarea dintre ANPDCA, inclusiv prin participarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copiilor şi cetăţeni (publicul larg şi familiile adoptatoare), între autoritate şi agenţii economici parteneri care au încheiat convenţii cu aceasta pentru servicii specifice proceselor de adopţie (evaluări sociale, psihologice, conform. legii), cât şi pentru creşterea gradului de integrare inter-instituţională, între oficialităţile participante în acţiunile care susţin procesele de adopţie", se arată în caietul de sarcini disponibil pe www.e-licitatie.ro.

Sistemul informatic va permite accesul cetăţenilor (familiile adoptatoare) la informaţie, schimbul bidirecţional de date între aceştia şi ANPDCA şi DGASPC, cât şi accesarea de servicii electronice instituţionale şi inter-instituţionale.

"Sistemul informatic va asigura informarea familiilor adoptatoare cu privire la legislaţia despre adopţii, mecanismele pentru exprimarea consimţământului la adopţie, cât şi suport în derularea procesului de la exprimarea consimţământului pâna la finalizarea cu succes a procedurilor efective de adopţie. În acest sens, sistemul informatic integrat va introduce o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare ale solicitărilor de adopţie, determinarea celor mai bune opţiuni pentru potrivirea cazurilor de adopţie (copil – familie adoptatoare) şi monitorizarea dosarelor post-adopţie", se mai spune în document.

Proiectul va avea o durată de 6 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Termenul limită de depunere a ofertelor va expira la 27 aprilie, iar deschiderea ofertelor a fost programată pentru 25 mai.

Aflată în subordinea Ministerului Muncii, ANPDCA a fost înfiinţată în 2014 prin preluarea activităţii din domeniul protecţiei copilului de la Ministerul Muncii şi din domeniul adopţiilor de la Oficiul Român pentru Adopţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO