Business Hi-Tech

Autorităţile spaniole cer investigarea serviciului low-cost de transfer la aeroport al Uber

Autorităţile spaniole cer investigarea serviciului...

Autor: Ioana Nita

24.07.2017, 00:01 308

Autorităţile din Madrid au solicitat Consiliului Concurenţei din Spania să investigheze dacă noul serviciu pus la dispoziţie de compania americană Uber pentru transportul la aeroport în regim low-cost nu încalcă regulile de concurenţă loială, scrie agenţia Reuters.

Solicitarea consiliului primăriei din Madrid vine după ce serviciul Uber a revenit în Capitala Spaniei anul trecut, când Consiliul Concurenţei a cerut guvernului să ridice interdicţia de funcţionare a companiei americane.

Aceasta din urmă a lansat recent în Madrid serviciul „Uber Airport” care oferă transport din centrul oraşului către aeroportul internaţional Barajas la un tarif cuprins între 15 şi 29 euro. 

În cazul taxiurilor, tariful pentru transportul la aeroport este fix şi este stabilit la 30 euro. “Uber Airport ar putea încălca mai multe din articolele legii concurenţei neloiale şi a drepturilor consumatorilor, dacă se dovedeşte că acest serviciu este practicat la preţuri sub costurile operaţionale doar cu intenţia de a câştiga clienţi prin competiţie neloială”, se arată în declaraţia consiliului primăriei Madrid.

Reprezentanţii Uber nu au comentat acuzaţiile. În Madrid, singurul oraş din Spania în care activează Uber în prezent, există peste 2.000 de licenţe de transport de taxi (fiecare licenţă permite operarea a 11 taxiuri) şi circa 15.000 de taxiuri tradiţionale, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO