Business Hi-Tech

Avenir Telecom: Piaţa de accesorii pentru telefoane mobile a depăşit 10 milioane de unităţi în 2017

Avenir Telecom: Piaţa de accesorii pentru telefoane...

Autor: Cristina Bellu

22.01.2018, 11:12 244

Piaţa locală de accesorii pentru telefoane mobile a depăşit 10 milioane de unităţi anul trecut, potrivit estimării Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii din România.

Estimarea ia în calcul numărul de smartphone-uri vândute în 2017, care se apropie de 4 milioane de unităţi, fiecare nou telefon cumpărat generând achiziţia a cel puţin două accesorii. La acestea se adaugă şi telefoanele mobile deja existente în piaţă, care generează achiziţii suplimentare de accesorii, precum folii şi carcase de protecţie.

„Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, ajutaţi de ofertele şi subvenţiile oferite de operatori şi retaileri, precum achiziţiile în rate şi la abonament. Având telefoane mai scumpe şi care, acum, nu se mai diferenţiază foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesaţi de protejarea şi personalizarea acestora. Pe măsură ce comportamentul de consum s-a schimbat, iar utilizatorii au văzut avantajele şi utilitatea accesoriilor, s-a creat, în mod natural, un context benefic business-ului de accesorii de calitate pentru smartphone”, spune Costin Soare, director operaţional la Avenir Telecom, subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom SA, producător şi distribuitor al accesoriilor şi telefoanelor Energizer.

O altă tendinţă care oferă oportunităţi pe piaţa de accesorii este schimbarea modului de utilizare a unui smartphone, folosit tot mai mult pentru navigarea pe internet. Acest fapt presupune şi un consum mai mare de energie şi atrage cu sine nevoia de accesorii precum încărcătoare auto, baterii externe şi cabluri de încărcare.

Preferinţele românilor în materie de accesorii se îndreptă în primul rând către carcase, huse şi folii de protecţie şi huse din categoria fashion şi răspund nevoii acestora de a-şi proteja şi personaliza telefoanele.

Următoarea nevoie a utilizatorilor de telefoane mobile are legătură cu încărcarea acestora. De aceea, încărcătoarele de maşină, cablurile de încărcare şi cele de date închid topul preferinţelor românilor în materie de accesorii pentru telefoane mobile.

Dezvoltarea pieţei de accesorii pentru telefoane mobile a fost susţinută şi de marii producători de smartphone-uri la nivel mondial care au dat o importanţă din ce în ce mai mare accesoriilor, dar şi de operatorii şi retailerii GSM care au mizat pe o strategie de preţuri mai mici în România, în comparaţie cu cele practicate în ţările din regiune.

În România, Avenir Telecom operează unul dintre cei mai mari retaileri GSM, Internity, cu o reţea naţională de 51 de magazine. Internity oferă produsele şi serviciile operatorului de telefonie mobilă Telekom România, precum şi o gamă extinsă de telefoane şi accesorii GSM sub marca proprie Energizer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO