Business Hi-Tech

Avenir Telecom va deschide în malluri insule de vânzare dedicate pentru brandul de telefoane mobile şi accesorii Energizer

Costin Soare, directorul operaţional al Avenir Telecom

Costin Soare, directorul operaţional al Avenir Telecom

Autor: Adrian Seceleanu

19.02.2018, 00:05 976
Piaţa de smartphone-uri va păstra ritmul de creştere din 2017, dar valoarea medie a produselor vândute va avansa mai încet, spune Costin Soare, Avenir Telecom.
 
Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane şi accesorii de pe piaţa locală, care face parte din grupul francez cu acelaşi nume, va deschide în malluri o reţea de magazine de tip „insulă”, prin care vor fi comercializate exclusiv telefoane mobile şi accesorii sub brandul Energizer.
 
„În afară de activitatea clasică de distribuţie a telefoanelor şi accesoriilor Energizer, vom lansa în 2018 un nou proiect - o nouă linie de business - des­chi­derea de magazine proprii tip insulă, în galeriile marilor centre comerciale din Bu­cureşti şi din ţară”, a declarat într-un interviu pentru ZF Costin Soare, directorul operaţional al Avenir Telecom în România. „Pentru Avenir Telecom România telefoanele mobile şi accesoriile Energizer sunt segmentele de business care pot genera cele mai mari creşteri ale veniturilor”.
 
Avenir Telecom a avut în 2016 o cifră de afaceri de 56 mil. lei (peste 12 mil. euro) şi nu pleacă de la zero în noul proiect în condiţiile în care deţine şi o reţea de peste 50 de magazine de retail de telecom sub brandul Internity, care oferă exclusiv serviciile grupului Telekom România.
 
Compania estimează că ofertele lansate recent de grupul Telekom, printre care se numără şi cele care includ internet mobil nelimitat, vor contribui la o creştere a vânzărilor. „Şi în 2018 ne vom axa pe ambele linii de business ale companiei: retail şi distribuţie. În retail, în magazinele Internity, vânzarea de servicii este prioritară şi de aici ne aşteptăm la creşteri în acest an în special generate de noile oferte extrem de atractive ale partenerului nostru principal, Telekom România.
 
În distribuţie vom avea ca prioritate creşterea volumelor şi a prezenţei în piaţă a telefoanelor mobile şi accesoriilor Energizer”, a explicat Costin Soare.
 
Per ansamblu piaţa de smartphone-uri va creşte şi în acest an în timp ce valoarea medie a produselor comercializate va păstra şi ea o evoluţie pozitivă, însă mai mică decât cea din 2017, estimează şeful Avenir Telecom. „Estimăm că şi în 2018 piaţa telefoanelor mobile inteligente va continua să crească cu procente similare celor de anul trecut. Valoarea medie a unui produs vândut va fi şi aceasta în creştere, dar aici cred că procentul de creştere va fi mai mic decât în 2017. În ceea ce priveşte accesoriile pentru telefoane mobile, ne aşteptăm şi aici la o creşterea a pieţei şi la concentrarea cererii pe produse de calitate, de brand  şi cu valoare adăugată crescută”.
 
 
Ce a mai declarat Costin Soare despre:
 
# impactul „Revoluţiei fiscale” - Pentru moment nu, însă vom luăm în calcul toate aceste schimbări în noul buget pe care îl pregătim pentru anul financiar 2018-2019. Ca idee generală simţim o presiune crescândă pe costurile fixe, în special cele cu salariile, pe care trebuie să o balansam prin generarea de venituri suplimentare (creştere de vânzări). Activăm într-un domeniu extrem de concurenţial, foarte sensibil la preţ şi, în acest context, astfel de modificări sunt resimţite mai puternic.
 
# cele mai mari riscuri pentru business în acest an - E din ce în ce mai greu să găseşti oamenii potriviţi. Am mai spus-o şi în trecut: recrutarea de noi angajaţi, în special în anumite zone din ţară, este o provocare. Această situaţie este însă extinsă în aproape toate domeniile şi aş spune că este unul dintre cele mai mari riscuri pentru business în 2018 dacă acest fenomen continuă sau, mai rău, se adânceşte sau extinde.
 
# bugetul de investiţii - Suntem în process de bugetare pentru noul an financiar 2018-2019, însă cu certitudine vom aloca bugete pentru deschiderea de noi locaţii Internity şi pentru noua linie de business reprezentată de magazinele dedicate Energizer.
 
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO