Business Hi-Tech

Averile miliardarilor americani din IT au crescut cu 5,6 miliarde de dolari în ultima săptămână

Averile miliardarilor americani din IT au crescut cu 5,6...

Autor: Ioana Nita

01.08.2016, 00:00 237

Averile americanilor care deţin cele mai mari companii de tehnologie din lume - Facebook, Amazon şi Alphabet, grupul care deţine Google - au crescut săptămâna trecută cumulat cu 5,6 miliarde de dolari, după anunţul rezultatelor financiare aferente trimestrului încheiat la 30 iunie 2016, potrivit agenţiei Bloomberg. 

Cofondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au câştigat împreună 2,7 miliarde de dolari după ce divizia de publicitate a celui mai mare motor de căutare pe internet din lume a raportat în al doilea trimestru o bază de utilizatori mai mare şi un control mai bun al costurilor.

În acelaşi timp, averile fondatorilor Amazon şi Facebook -  Jeff Bezos şi Mark Zuckerberg -, au crescut cu 1,4 miliarde dolari, respectiv 1,5 miliarde de dolari, după ce rezultatele financiare din perioada aprilie-iunie 2016 au depăşit aşteptările analiştilor. 

Împreună cu Larry Ellison, proprietarul Oracle, care a anunţat la sfârşitul săptămânii trecut că a achiziţionat NeSuite pentru 9,3 miliarde de dolari, averea cumulată a celor cinci miliardari americani a crescut cu 9% în prima parte a acestui an, conform statisticilor Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO