Business Hi-Tech

Belgradul a demarat privatizarea operatorului Telekom Srbija

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Adrian Seceleanu

07.07.2015, 00:01 543

Agenţia pentru privatizare din Serbia a demarat formal procedura de privatizare a companiei de telecomunicaţii Telekom Srbija odată cu publicarea unei invitaţii pentru lansarea unor oferte neangajante de preluare.

Companiile interesate trebuie să demonstreze că au furnizat servicii de telefonie mobilă, că au înregistrat în ultimii trei ani venituri anuale de peste 500 mil. euro din servicii de telecomunicaţii şi că au gestionat active de minimum 2 mld. euro la finele anului 2014.

Pentru a participa la următoarele etape ale privatizării companiile trebuie să depună la agenţie o cerere de obţinere a documentaţiei până la data de 23 iulie şi să depună o ofertă până pe data de 2 august.

Statul deţine un pachet de aproape 60% din acţiunile furnizorului de servicii fixe şi mobile. În 2011 statul a cerut 2,2 mld. euro pe companie, dar cea mai bună ofertă evalua operatorul la 1,1 mld. euro, iar procesul de vanzare a fost oprit. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO