Business Hi-Tech

BitDefender a vandut 100.000de licente in Franta

28.09.2008, 18:06 20

Producatorul de solutii de securitate informatica BitDefender a vandut, in prima luna de la lansarea noului produs BitDefender 2009, 100.000 de licente in Franta, a declarat Razvan Valceanu, country manager al BitDefender. Compania are o cota de piata de 30% in Franta. BitDefender are vanzari mari si in Portugalia si Spania.
Pe de alta parte, in Romania reprezentantii firmei se asteapta sa vanda doar cateva mii de licente pentru intregul an. In anul urmator, analistii companiei considera ca va exista o crestere a pietei cu aproximativ 20%, ceea ce implicit reprezinta o crestere a vanzarilor pentru BitDefender.
"In 2007 am ajuns la o cota de circa 40% pe o piata evaluata la cinci milioane de euro. In acest an cota noastra va depasi 40%, iar in 2009, cand se previzioneaza o crestere a pietei cu circa 20%, cota noastra se va apropia de 50%", a spus Valceanu.
In ceea ce priveste tintele enuntate pentru piata din Romania de rivalii Bitdefender, Valceanu a declarat ca declaratiile facute de oficialii unor companii precum Kaspersky si Symantec "nu sunt plauzibile". Oficialii Kaspersky (Rusia) au declarat anterior ca si-au stabilit ca obiectiv detinerea a 50% din piata locala de produse antivirus. Reprezentantii Symantec (SUA) au afirmat ca detin deja o cota de piata de aproximativ 30% in Romania, iar obiectivul pentru anul viitor este consolidarea pozitiei pe piata.
Peste 70% din cifra de afaceri pe piata romaneasca a BitDefender este obtinuta prin intermediul retelei de parteneri, formata din sapte distribuitori si peste 500 de reselleri la nivel national. Pentru cresterea cifrei de afaceri, BitDefender se bazeaza pe impactul noii suite de produse BitDefender 2009, lansata saptamana trecuta in Romania. Reprezentantii companiei sustin faptul ca, spre deosebire de alte solutii de securitate, care se bazeaza predominant pe o lista de semnaturi de virusi, solutiile de securitate BitDefender folosesc o tehnologie avansata care identifica si blocheaza proactiv amenintarile noi.
Compania analizeaza si posibilitatea listarii la bursa si are in vedere Bursa Nasdaq, Bursa de la Londra, Bursa de Valori Bucuresti si alte piete din regiune.
"Clar nu in 2008, posibil in 2009. Daca piata va continua evolutia din prezent, listarea pe piata de capital poate aduce pierderi, in loc de castiguri", a adaugat Valceanu.
Compania a fost infiintata in 2001, iar in 2003 si-a deschis filiale in Germania si Spania. Anul trecut, compania s-a desprins de grupul Softwin, detinut de familia Talpes.
Principalii clienti ai companiei sunt reprezentati de catre firmele mari si medii, iar din totalul vanzarilor, 60% sunt produse si servicii corporate, iar 40% sunt produse pentru desktop. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri in peste 100 de tari din intreaga lume.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO