Business Hi-Tech

Bitdefender va înfiinţa 116 locuri de muncă în Iaşi, Cluj, Sibiu, Alba Iulia şi Târgu-Mureş

Florin Talpeş

Florin Talpeş

Autor: Adrian Seceleanu

06.10.2016, 13:13 1591

Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender, controlat de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, va primi ajutor de stat pentru crearea a 116 locuri de muncă prin schema 332 / 2014 care sprijină dezvoltarea regională prin proiecte de investiţii prin care sunt create minimum 10 locuri de muncă, conform unui raport publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Compania a solicitat un ajutor de stat de 4,58 de milioane de lei şi va înfiinţa 116 locuri de muncă, dintre care 35 pentru lucrători defavorizaţi, potrivit sursei citate. Locurile de muncă vor fi create în  Iaşi, Cluj, Sibiu, Alba Iulia şi Târgu-Mureş, potrivit datelor comunicate anterior de Bitdefender.

Bitedefender aplicase şi în luna iunie pentru a obţine ajutor de stat dar cererea fusese respinsă de Finanţe.

Aceasta este prima etapă a evaluării de către Finanţe a cererilor de ajutor de stat prin schema 332 pe 2014 depuse în sesiunea 8-22 iunie 2016. Lista finală a companiilor care vor primi ajutor de stat va fi publicată peste aproximativ 2 luni.

“Conform legislaţiei, în maximum 30 de zile lucrătoare de la data primirii scrisorii de înştiinţare, întreprinderile selectate în prima etapă de evaluare transmit la Registratura Generală a Ministerului Finanţelor Publice documentaţia necesară pentru următoarea etapă de evaluare. În etapa a doua, evaluarea Cererilor de acord pentru finanţare se finalizează în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data la care documentaţiile sunt considerate complete. La finalizarea evaluării Cererilor de acord pentru finanţare, Ministerul Finanţelor Publice va publica lista întreprinderilor beneficiare de ajutor de stat, precum şi lista întreprinderilor respinse.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO