Business Hi-Tech

Bittnet, prima firmă de IT listată la BVB, finalizează preluarea Gecad Net şi mizează pe dublarea afacerilor la 10 mil.euro

Bittnet, prima firmă de IT listată la BVB, finalizează...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2017, 13:25 2171

Furnizorul de servicii de training IT Bittnet a finalizat preluarea integrală a Gecad NET, compania mizând în urma acestei achiziţii pe dublarea cifrei de afaceri, până la 10 milioane de euro, dar şi extinderea bazei de clienţi.

„Suntem de părere că piaţa IT din România trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, aşa cum se întâmplă la nivel global în aproape toate domeniile. Promisiunea din 2016 de a urmări toate oportunităţile de consolidare în acord cu modelul şi valorile noastre de business a putut fi pusă în aplicare în 2017, când un context favorabil a dus la achiziţia GECAD NET”, declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

El a adăugat că focusul tehnologic pe care cele două companii îl aveau separat şi pe care acum îl vor accelera împreună este legat de cloud şi securitatea informatică.

Împreună, cele două companii vor putea oferi soluţii complete de infrastructuri IT convergente, consolidare datacenter sau cyber security şi în mod special servicii de migrare spre cloud. Compania rezultată îmbină certificările Microsoft Gold Partner, Cisco Gold Partner, Amazon Web Services Advanced, Bitdefender Gold, Kaspersky Platinum, Autodesk Gold, Adobe, Checkpoint, Dell EMC sau Citrix.

În plus, echipa nou formată va acoperi o zonă geografică semnificativ mai mare, în condiţiile în care Bittnet are birouri locale în Cluj, Braşov, Sibiu, Timişoara şi Iaşi, iar GECAD NET are peste 100 de reselleri în întreaga ţară.

Cristian Logofătu, co-fondator şi acţionar majoritar la Bittnet, a declarat recent la ZF Live că firma va cumpăra Gecad Net într-o tranzacţie de 600.000 de euro, bani care ar urma să vină dintr-o emisiune de obligaţiuni listate la BVB.

„Aducerea împreună a celor două echipe va conduce la crearea primului integrator de servicii multi-cloud din România, pe care ne propunem să îl dezvoltăm, atât pe plan local, cât şi în afara graniţelor ţării. De asemenea suntem încântaţi să putem oferi clienţilor noştri cel mai extins portofoliu de servicii şi soluţii IT, combinat cu expertiza tehnică certificată la nivel mondial. În egală măsură, de astăzi le suntem alături clienţilor şi pentru nevoile de dezvoltare continuă prin training IT specializat”, a declarat Cristian Herghelegiu, General Manager GECAD NET.

Bittnet este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înfiinţată în 2007. Compania este lider pe piaţa de training IT şi oferă servicii de integrare de soluţii IT bazate pe tehnologii cloud, dar şi în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezenţă sau wireless). În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO.

„Achiziţionarea unui business înseamnă, în primul rând, oameni, echipă şi desigur, parteneri, adică furnizori şi clienţi. Ne vom strădui ca trecerea la noua structură să fie una eficientă şi binevenită pentru toate părţile implicate. Noua echipă va fi aliniată la obiectivele şi planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atât la momentul listării, cât şi în rapoartele anuale şi semi-anuale: consolidarea poziţiei de lider pe piaţa de training IT şi cel mai mare integrator multi-cloud din România”, explică Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate şi asigură soluţii profesionale de securitate IT. Compania are în prezent peste 12.000 de clienţi în domenii precum telecomunicaţii, sectorul financiar-bancar, construcţii, energie, petrol şi gaze şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO