Blocarea e-mail-ului, în topul problemelor IT pentru firme

4 aug 2011 Autor: Razvan Craciun

Blocarea e-mail-ului, în topul problemelor IT pentru firme

Foto Shutterstock

Principalele probleme din domeniul IT cu care se confruntă companiile din România sunt generate de sistemul de e-mail, de stabilitatea staţiilor de lucru şi de soluţia antivirus, se arată într-un studiu realizat de furnizorul de soluţii informatice Pluriva.

"Problemele la soluţia de e-mail apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea staţiilor de lucru, laptopuri şi calculatoare, respectiv la 26% din firmele incluse în studiu, în timp ce 24% din companii au probleme din cauza viruşilor, 23% din cauza imprimantelor şi 18% din firmele studiate au dificultăţi cauzate de reţeaua IT", se arată în studiu.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu putere de decizie în zona IT de la companii din Bucureşti, care au avut în anul 2009 o cifră de afaceri cuprinsă între 1 şi 10 milioane de euro.

Din studiu reiese că problemele tehnice semnalate de manageri afectează businessul pe niveluri diferite.

Astfel, nefuncţionarea e-mail-ului reprezintă blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la staţiile de lucru ale anga­jaţilor provoacă scăderi de productivitate, iar breşele în programul antivirus înseamnă riscuri de securitate la nivelul întregului sistem IT.

Înfiinţată în 1998, Pluriva are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de soluţii informatice complete pentru întreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate, respectiv ERP, dezvoltare software, servicii informatice de business şi servicii media.

În 2009 Pluriva a înregistrat o cifră de afaceri de patru milioane de euro.

Compania este controlată de grupul Newarch Invest­ments, deţinut de familia Tudorache, care are 56% din capitalul social, din acţionariat făcând parte şi Georgian Roşu, directorul general, cu 28%, Eugen Diaconeasa cu 8% şi Alexandru Pascu cu 8%.

Grupul cuprinde companii din domeniul distribuţiei şi retailului de medicamente, imobiliare, IT şi industrial.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.08.2011

 
Cuvinte cheie:
e-mail
, Blocare
, probleme IT
, firme
, studiu
, Pluriva

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide