Business Hi-Tech

Bogdan Balaci se retrage în mod neaşteptat din funcţia de director general al IBM România

Bogdan Balaci se retrage în mod neaşteptat din funcţia de director general al IBM România

Bogdan Balaci lucra pentru IBM din 1999 şi fusese numit director general al subsidiarei din România în ianuarie 2011

Autor: Adrian Seceleanu

04.10.2012, 10:06 4146

Românul Bogdan Balaci, care a preluat în ianuarie 2011 funcţia de director general al subsidiarei locale a gigantului IT american IBM, s-a retras din funcţie, şi a plecat şi din companie după o carieră de 13 ani, potrivit unui anunţ al IBM.

Retragerea intempestivă a lui Balaci din funcţia de director general al IBM România este neobişnuită în condiţiile în care survine la mai puţin de doi ani de la preluarea mandatului, şi în condiţiile în care managerul avea programate întâlniri sau participarea la diferite evenimente pentru perioada următoare.

Compania nu a oferit detalii despre motivele acestei retrageri, anunţând doar că afacerile vor fi coordonate de acum Michael Paier, Director General pentru Europa de Sud Est.

"Bogdan Balaci a plecat din compania IBM pentru a-şi continua cariera în afara corporaţiei. Îi mulţumim lui Bogdan pentru contribuţia adusă la realizarea business-ului IBM în România", sună anunţul sec transmis de companie. "Michael Paier, Director General pentru Europa de Sud Est, a preluat responsabilitatea conducerii IBM România. Michael Paier s-a alăturat IBM în anul 1990 şi a deţinut o serie de poziţii importante inclusiv poziţia recentă de Vice President al IBM Business Partner Organisation."

IBM este una dintre cele mai mari companii din România, atât din punct de vedere al numărului de angajaţi cât şi al cifrei de afaceri. Potrivit ultimelor informaţii comunicate de companie, IBM are aproximativ 1.500 de angajaţi pe plan local - în organizaţia comercială şi de vânzări şi în centre de dezvoltare soft, cercetare şi suport. Anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania a înregistrat un profit net de 13,2 mil. euro, la o cifră de afaceri de 73,6 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO