Business Hi-Tech

Bucureştiul, a patra cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în IT

Bucureştiul, a patra cea mai mare creştere a numărului...

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2016, 17:57 1072

Cu o rată de creştere de peste 28% a angajaţilor din IT în perioada 2010-2015 Bucureştiul ocupă locul 4 în topul oraşelor europene cu cea mai mare creştere a numărului de salariaţi din acest sector, potrivit datelor dintr-un raport al companiei de consultanţă imobiliară CBRE. De asemenea, Bucureştiul este clasat pe locul 8 în topul european al destinaţiilor IT&Tech, înaintea unor oraşe precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul.

Raportul CBRE subliniază că ritmul de creştere a angajărilor în sectorul IT în ultimii cinci ani în Europa a depăşit rată angajărilor în întreagă economie europeană şi este de aşteptat că tendinţa pozitivă să continue. Berlin, Dublin, Munchen sau Viena dar şi câteva oraşe europene din pieţele emergente, cum ar fi Budapesta, Bucureştiul sau Istanbul, înregistrează dezvoltări accelerate în industria IT, mai arată datele CBRE. 

 „Cererile de spaţii de birouri ale companiilor din outsourcing şi IT sunt un adevărat motor pentru dezvoltarea pieţei imobiliare; practic jumătate din toate tranzacţiile efectuate în România au fost pentru aceste companii. Ne bucurăm să vedem că Bucureştiul -şi România în general – îşi consolidează o reputaţie stabilă şi performanţă în Europa în sectorul tehnologic şi în IT şi ne aşteptăm în continuare la o dinamică efervescentă a altor sectoare ale economiei”, subliniază Mihai Paduroiu, MRICS, Head of Advisory & Transaction Services. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO