Bulgarii au deschis un parc tehnologic construit cu fonduri europene de 36 de milioane de euro

14 dec 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Rosen Plevneliev şi Boiko Borisov, preşedintele, respectiv premierul Bulgariei, au inaugurat la finele săptămânii trecute Sofia Tech Park, un parc tehnologic care urmează să genereze aproape 16.000 de locuri de muncă în industria hi-tech şi să contribuie la dezvoltarea start-up-urilor locale şi a activităţilor de cercetare & dezvoltare, scriu publicaţiile Novinite.com, Sofia Globe şi Standart News.

Investiţia totală în construcţia parcului tehnologic din apropierea Sofiei s-a ridicat la 42,6 milioane de euro, dintre care 36,2 milioane de euro au fost fonduri comunitare, din fondul UE pentru dezvoltare regională.

Diferenţa dintre fondurile UE şi suma totală a investiţiei a fost acoperită de statul bulgar şi de companii private. Parcul, cu o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi, este controlat de statul bulgar prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Turismului şi include spaţii de birouri, laboratoare de cercetare aplicată, spaţii pentru demonstrarea unor noi tehnologii.

Construcţia parcului a demarat în luna iulie a anului 2014. La evenimentul din Bulgaria a participat şi Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională. 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.12.2015

 
Cuvinte cheie:
bulgaria
, parc tehnologic
, fonduri europene
, locuri de munca
, inaugurare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide