Business Hi-Tech

Bulucea: Google Bucharest oferă doar consultanţă, contractele pentru publicitatea prin AdWords se semnează cu entitatea din Irlanda

Dan Bulucea, country manager al Google România

Dan Bulucea, country manager al Google România

Autor: Ioana Nita

02.11.2015, 00:06 2578

Gigantul american Google, care se află în mijlocul unor controverse legate de raportarea veniturilor şi plata taxelor în mai multe ţări din Europa, susţine că diferenţele mari între veniturile ra­portate autorităţilor fiscale din ţările europene şi veni­turile încasate în realitate prin in­termediul serviciului său de publicitate online AdWords sunt generate de mo­dul de gestionare a businessului Google în afara SUA.

În România, spre exemplu, agen­ţiile de media estimează că veniturile companiei sunt de aproximativ 8 ori mai mari decât cele raportate prin Google Bucharest SRL, compania înfiinţată pe plan local de gigantul american. Operaţiunile de publicitate online nu sunt desfăşurate prin com­pania din România, afirmă re­prezentanţii Google, care subli­niază că o strategie similară au şi alţi jucători mari din industrie - de la Microsoft până la Facebook.

„Operaţional, totul este centra­lizat în Irlanda. Şi nu numai pentru Google, ci şi pentru alţi giganţi IT precum Facebook, Microsoft, Oracle sau IBM. Tot ce este business Google în România este realizat din Irlanda, aşa cum este şi pentru Marea Britanie, Franţa, Israel sau Africa de Sud“, susţine Dan Bulucea, country manager al Google România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO