Business Hi-Tech

Călin Fusu anunţă că Neogen a cumpărat 47% din iTaxi.md, o aplicaţie de taxi din Republica Moldova

Elena Zgardan. Sursa foto: Facebook

Elena Zgardan. Sursa foto: Facebook

06.12.2017, 11:40 502

Grupul Neogen a achiziţionat 47% dintr-o companie care administrează o aplicaţie mobilă care permite comandarea de curse cu taxiul, a anunţat pe contul său personal de Facebook Călin Fusu, acţionarul majoritar şi directorul executiv al grupului Neogen.

“După vânzarea cu succes a CleverTaxi către grupul Daimler AG (Mytaxi), Neogen.biz a investit în aplicaţia iTaxi.md, preluând 47% din părţile sociale”, conform sursei citate.

„Împreună cu noua conducere a societăţii sperăm să creştem nivelul serviciilor oferite de iTaxi şi să demonstrăm că startup-urile din Republica Moldova pot face faţă cu succes concurenţei venite din afară.”, a spus Fusu.

Compania a numit un nou director general odată cu schimbarea acţionariatului, Elena Zgardan, care a coordonat anterior proiectul Guvern24.md.

„Principala problemă a pieţei de taximetrie este faptul că nu poţi găsi o maşină liberă în orele de vârf, de aceea iTaxi îşi propune să atraga cât mai multe companii de taximetrie pe aplicaţia iTaxi.” a declarat Elena Zgardan.

Aplicaţia iTaxi a fost lansată în anul 2013, fiind folosită în prezent de peste 250.000 utilizatori. Fondată în anul 2000, în Târgu Mureş, Neogen SA deţine participaţii la companii precum Bestjobs.eu şi Vivre.eu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO