Business Hi-Tech

Călin Fusu, cel mai mare acţionar al Clever Taxi înainte de exitul către Daimler: A fost un preţ bun. Pe mine câteva milioane de euro în plus sau în minus nu mă încântă aşa tare, dar pentru co-fondatori este super

Călin Fusu

Călin Fusu

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2017, 14:25 6198

Tranzacţia prin care platforma mytaxi, care are în spate gigantul german Daimler (Mercedes), a achiziţionat integral acţiunile companiei româneşti Clever Tech, proprietarul aplicaţiei Clever Taxi, s-a realizat la un „preţ bun” a declarat pentru ZF antreprenorul Călin Fusu, care, prin intermediul Bestjobs, deţinea un pachet de 34% din firma locală.

„Ca preţ, este un preţ bun. Acum pe mine câteva milioane de euro în plus sau în minus nu mă încântă aşa tare dar pentru co-fondatori este o super treabă, pentru că şi-au validat astfel proiectul”, a spus Călin Fusu.

Tranzacţia validează în primul rând ideea fondatorilor şi felul în care cei doi s-au ocupat de business, a insistat Fusu. „Eu doar am pariat pe ei, Alex şi Mihai sunt cei care au condus businessul. Este o tranzacţie frumoasă având în vedere numele Daimler / Mercedes care este implicat în tranzacţie”.

Acţionarii Clever Taxi au vândut luna trecută compania către mytaxi.net, cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, al cărui acţionar majoritar este gigantul german Daimler Mercedes, pentru o sumă de peste 10 milioane de euro. Clever Taxi a reuşit să urce pe primul loc pe piaţa de profil din România cu un portofoliu de 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori (pasageri). Aplicaţia nu acceptă înregistrări decât de la şoferi autorizaţi de taxi, care trebuie să plătească un abonament lunar ce porneşte de la 10 euro dar poate ajunge, conform lui Rotaru, şi la 30 de euro pe lună pentru a primi comenzi astfel. În 2016 compania din spatele aplicaţiei Clever Taxi a avut o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei (0,366 mil. euro) şi un profit net de 0,1 mil. lei (22.785 euro) cu un număr mediu de 17 angajaţi. Numărul total de curse intermediate de platformă a trecut în prezent de 40 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO