Campania de Black Friday scoate la suprafaţă o explozie a utilizării telefoanelor şi tabletelor

25 nov 2014 Autori: Ioana Nita , Adrian Seceleanu

Campaniile promoţionale or­ga­nizate de Black Friday de retailerii online au scos la su­prafaţă o explozie a utilizării de către clienţi a echipa­men­telor mobile, o pondere importantă a vizi­telor şi a comenzilor fiind înregistrată de pe smartphone-uri şi tablete, arată datele furnizate de magazine odată cu publicarea primelor bilanţuri după febra evenimentului de shopping.

„Am înregistrat 1,1 milioane de vizite de pe telefonul mobil, iar 15% din comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile“, au declarat reprezentanţii eMag, cel mai mare retailer online. În ziua în care a organizat Black Friday, eMag a avut un vârf de trafic de 225.000 de vizitatori simultan pe site.

În cazul evomag.ro, unul dintre cele mai mari magazine online locale cu profil IT&C, traficul de pe telefoanele mobile a crescut cu 291% faţă de Black Friday 2013, iar cel de pe tablete a avansat cu 242%. Comenzile înregistrate de pe telefoanele mobile a crescut cu 203% faţă de Black Friday 2013, iar cele lansate de pe tablete au avansat cu 99% faţă de Black Friday 2013. Traficul total înregistrat de evomag.ro a crescut cu 120%, la 910.710 vizite.

„80.000 de vizitatori au accesat libris.ro de Black Friday 2014, 27% din trafic fiind înregistrat de pe dispozitive mobile“, au de­clarat şi reprezentanţii magazinului online de cărţi, care a vândut peste 70.000 de pro­duse în cadrul evenimentului de shopping.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.11.2014

 
Cuvinte cheie:
black friday
, tablete
, telefoane
, comenzi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide