Business Hi-Tech

Canadienii de la RIM păşesc pe terenul iPhone cu cel mai subţire BlackBerry de până acum

Canadienii de la RIM păşesc pe terenul Apple cu cel mai subţire BlackBerry de până acum

Autor: Radu Racu

02.05.2011, 20:26 5445
Canadienii de la Research in Motion (RIM) - firma care adezvoltat BlackBerry, cel mai popular telefon din mediulcorporatist - au anunţat două noi modele cu ecran tactil(touchscreen), pe care le va scoate la vânzare în lunile următoare,pentru a concura cu iPhone-ul de la Apple, scrieBloomberg.
Telefoanele Bold 9900 şi Bold9930 - cele mai subţiri BlackBerry depână acum - sunt dotate cu tastatură şi ecran tactil de 2,8 inci,au declarat luni reprezentanţii companiei, în prima zi a expoziţieiorganizate de RIM în statul american Florida.
Jim Balsillie, unul din cei doi directori executivi ai RIM, adeclarat săptămâna trecută că şi-ar dori ca noile produse săînlocuiască cât mai curând actualele modele BlackBerry, afectate pepiaţă de concurenţa din partea iPhone şi a telefoanelor cu sistemde operare Android.

Oficiali ai companii au declarat reporterilor că cele douămodele noi vor fi disponibile "spre sfârşitul verii".

RIM se confruntă cu un declin pe piaţa de capital, acţiunilecompaniei pierzând anul acesta 16%. Tableta lansată de candieniluna trecută - BlackBerry PlayBook - nu a avut succesul scontat,speranţele îndreptându-se acum spre cele două noi modele detelefoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO