Business Hi-Tech

Care este cel mai ieftin ebook reader ce ameninţă poziţia liderului Kindle pe piaţa cititoarelor de cărţi digitale

Care este cel mai ieftin ebook reader ce ameninţă poziţia liderului Kindle pe piaţa cititoarelor de cărţi digitale

Foto: AFP

13.10.2012, 12:52 2348

O companie de IT&C din Germania, Txtr, speră să revoluţioneze piaţa cititoarelor de cărţi digitale prin lansarea unui ereader, "Beagle", care va costa doar 10 euro, scrie Daily Mail.

Dispozitivul dispune de o diagonală de 5 inci, rezoluţie de 800 x 600 pixeli, memorie internă de 4 GB, conexiune Bluetooth şi are o grosime de doar 5 mm şi o greutate de 128 de grame.

Ereader-ul nu dispune însă de un acumulator propriu şi nu este prevăzut cu un port USB sau cu o conexiune wi-fi. Cărţile electronice pot fi trimise dispozitivului de pe telefonul mobil prin bluetooth. Luminozitatea scăzută a ecranului şi lipsa unor facilităţi precum conexiunea Wi-fi, asigură o durată lungă de viaţă a bateriilor, suficientă pentru lecturarea unui număr de 12-15 cărţi.

Liderul pe piaţa citioarelor de cărţi electronice este Kindle, dispozitiv produs de Amazon şi vândut în Marea Britanie la un preţ de 73 de euro.

La începutul lunii, fondator şi CEO al retailer-ului online Amazon, Jeff Bezos, a anunţat însă lansarea unui epaper, un cititor de cărţi digitale cu un display mai performant decât cel al ereader-ului Beagle şi cu baterii mai performante.

Produsul este deja prezent în SUA şi urmează să fie promovat şi în Europa la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO