Care este cel mai ieftin internet mobil 3G din România: cât costă cu abonament şi cu cartelă

15 iul 2011 Autor: Adrian Seceleanu

Cel mai ieftin abonament la internet mobil de pe piaţa locală - după tariful lunar, are un preţ de 3,5 euro şi este furnizat de RCS&RDS, iar cel mai mare trafic inclus într-un abonament lunar este oferit de Cosmote (150 GB pe lună cu 30 de euro), arată o comparaţie a ofertelor de net mobil 3G realizată de ZF.

Orange are, în altă ordine de idei, cea mai com­plexă ofertă de net mobil de pe piaţa locală, cu opţiuni care includ trafic gratuit pe timpul noţii în cazul unor planuri tarifare şi cu abonamente care includ în acelaşi preţ şi mesaje SMS sau MMS sau apeluri video. Orange are şapte tipuri de abo­na­mente pentru clienţii care vor să intre pe net de pe un calculator.

Vodafone are patru tipuri de abonamente de net mobil şi are în spate cea mai extinsă reţea de date 3G din România. În afara celor 16 oraşe în care oferă net cu viteze de până la 21,6 Mbps, Vodafone acoperă 90% din populaţie - inclusiv din mediul ru­ral cu net cu viteze de până la 7,2 Mbps.

Cosmote are, pe de altă parte, singurul abo­nament de pe piaţă care include un trafic de date de 150 GB, la un tarif de 30 de euro pe lună.

Aproape un milion de români foloseau la finele anului trecut un modem USB pentru a se conecta la internet de pe un calculator, arată datele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2011

 
Cuvinte cheie:
internet mobil
, 3G
, abonament
, cartelă
, ieftin
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
marian - 15 iulie 2011, 13:53

Ar mai trebui mentionat si ca internetul de la vodafone (dupa consumarea limitei de 1-2...etc Gb) merge execrabil, limita maxima de 128 Kbpsfiind o gluma .... rareori atinge 10KBps

x - 15 iulie 2011, 12:23

unde ati vazut voi internet mobil prepaid la RDS? unde pe site-ul companiei? cred ca fabulati

ionut 22 - 15 iulie 2011, 09:32

RCS mai are bonamentul 0 lei (0 euro ) pentru cei care au abonament business sau rezidential

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide