Business Hi-Tech

Care sunt scenariile de consolidare ale pieţei telecom din România. Cine cu cine se combină, cine vinde, cine cumpără?

Care sunt scenariile de consolidare ale pieţei telecom...

Autor: Adrian Seceleanu

17.04.2018, 00:07 2975

Achiziţia UPC de către Vodafone şi preluarea AKTA - cel mai mare ju­cător independent din cablu - par a fi tranzacţiile cu cele mai mari şanse de rea­lizare în acest an, însă între com­pa­niile şi grupurile de telecom cu ope­raţiuni pe plan local sunt explorate, la nivel de intenţie cel puţin, mai multe variante de consolidare, dintre care şi unele extreme, ce par în acest moment şi în această configuraţie a pieţei, greu de realizat şi de aprobat de către autorităţi.

Achiziţia UPC de către Vodafone - tran­zacţie care ar crea un jucător fix - mo­bil cu afaceri totale de talia Tele­kom - de aproape 1 miliard de euro - ar putea ajunge pe masa autorităţilor foarte repede, conform unor surse din piaţă.

Combinarea operaţiunilor celor două companii din România depinde de succesul negocierilor duse la nivel de grupuri şi care se concentrează pe pieţele mai mari şi mai importante precum Germania.

O altă tranzacţie despre care se vorbeşte, la fel ca şi în cazul Vodafone / UPC, de ani de zile, dar care are şanse reale să se concretizeze în acest an, este preluarea AKTA - cel mai mare ju­cător independent din cablu.

Anual românii plă­tesc aproximativ 3,5 mld. euro pe servicii de comunicaţii şi TV, dintre care cea mai mare sumă este alocată telefoniei mobile, peste 2,2 mi­liarde de euro.

Cei mai mari jucători de pe piaţă sunt Orange, grupul Telekom, Voda­fone, RCS&RDS, UPC şi AKTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO