Business Hi-Tech

Carierele IT-ştilor amintesc de cele ale bancherilor din 2007. „Se ard etape prea repede, iar impresia este că se formează o bulă falsă care va plesni”

Oana Botolan Datki, SEE managing partner Consulteam:

„Candidaţii nu trebuie să trăiască cu impresia că dacă au lucrat 6 luni pe o tehnologie, gata, sunt cei mai buni“

Oana Botolan Datki, SEE managing partner Consulteam: „Candidaţii nu trebuie să trăiască cu impresia că dacă au lucrat 6 luni pe o tehnologie, gata, sunt cei mai buni“

Autor: Adelina Mihai

01.09.2016, 07:00 20527

Deficitul mare de candidaţi din industria IT îi determină pe angajatori să ofere salarii mai mari şi poziţii superioare candidaţilor pe care îi recrutează de la concurenţă, iar în unele cazuri ofertele sunt peste nivelul lor de competenţă.

Situaţia actuală din IT aminteşte de nebuloasa din sectorul bancar din anii de boom economic, când angajaţii ardeau etape în carieră din dorinţa de a obţine salarii mai mari, spun specialiştii în domeniul resurselor umane.

Cele mai ieftine insule scoase la vânzare în Grecia

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

„Nevoia de oameni bine pregătiţi din punct de vedere tehnic este din ce în ce mai mare în IT. Ne aflăm practic în situaţia în care era sectorul bancar în anul 2007, când cererea era atât de mare încât paşii în carieră se făceau rapid, fără niciun pic de timp de sedimentare a nivelului real de senioritate. La IT este şi mai interesantă situaţia, deoarece specialiştii mai pleacă şi în alte ţări şi atunci numărul lor scade şi mai mult, în condiţiile în care se fac în continuare investiţii şi apar noi jucători (în timp ce jucătorii existenţi cresc volumele şi ei) în această industrie”, a explicat Oana Botolan Datki, SEE managing partner în cadrul companiei cu activităţi în sectorul resurselor umane Consulteam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO