Business Hi-Tech

Cât costă succesul. Vedeţi aici cum variază preţurile iPad 2 în întreaga lume

Cât costă succesul. Vedeţi aici cum variază preţurile iPad 2 în întreaga lume

Autor: Ştefan Vrabie

29.03.2011, 18:23 89

La două săptămâni de la lansarea ultimei tablete de la Apple înStatele Unite, iPad 2 a început să fie pusă în vânzare în mai multe ţări dinEuropa.

Vânzările internaţionale au început pe 25 martie în 25 de ţări,stocurile fiind epuizate în doar câteva minute de la lansarea lor,potrivit agenţiei de presă International Business Time.

Potenţialii clienţi s-au întâlnit cu cozi de cumpărători imenseîn toate locurile de pe glob, din Londra până în Sidney.

Evenimentul a întărit poziţia companiei Apple ca fiind numărul 1pe piaţa tabletelor.

Dar, în timp ce dispozitivul poate împărtăşi acelaşi succes lanivel mondial, acesta nu împărtăşeşte acelaşi preţ.

Neobişnuit, în Marea Britanie, preţul tabletei este mai micdecât în restul ţărilor din Europa, aceasta fiind vândută la preţulde 455 de euro.

În zona euro, noua generaţie de iPad 2 este pusă la vânzare înmajoritatea ţărilor cu 479 de euro, puţin mai scump în Franţa şimai ieftin în Luxemburg.

În Statele Unite, unde iPad 2 a fost pus în vânzare de pe 11martie, preţurile începeau de la 354 de euro (499 dolari) pentrumodelul de bază (16GB doar cu conectivitate Wi-Fi), pe când înDanemarca costurile pentru achiziţia unei tablete de acest felpreţul era de 497 euro.

Hong Kong se poate lăuda cu cele mai "bune" preţuri. Deşioficial lansarea noii generaţii a tabletei de la Apple este abialuna viitoare, oamenii de afaceri chinezi, au pus la vânzaredispozitive cumpărate din Statele Unite la preţuri de 1.346 deeuro.

În România, eMag, cel mai mare retailer IT&C local, aepuizat vineri "aproape imediat" primul lot de 80 de tablete AppleiPad 2 importate în ţară, iar compania se aşteaptă ca şiurmătoarele stocuri să fie vândute rapid, în condiţiile în caremagazinul avea la finele săptămânii trecute precomenzi de la alte720 de persoane. Preţul tabletelor vândute în România porneşte dela 2.499 lei (611 euro), pentru varianta de 16 GB, fărăconectitivitate 3G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO