Business Hi-Tech

Cătălin Dima se retrage din managementul Romtelecom pentru un business propriu

Cătălin Dima se retrage din managementul Romtelecom pentru un business propriu

Compania lui Cătălin Dima va oferi servicii juridice, de PR guvernamental şi de consultanţă strategică

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

11.10.2010, 23:51 509

Cătălin Dima, 33 de ani, unul dintre cei mai importanţi manageridin echipa executivă a Romtelecom, care răspunde de departamentelejuridic, reglementare şi relaţii externe al celui mai mare operatorde telefonie fixă, se va retrage din managementul companiei pe 1ianuarie 2011, pentru a-şi construi un business propriu înconsultanţă. Romtelecom a anunţat schimbarea luni printr-un mesajintern.

Dima a confirmat anunţul pentru ZF, precizând că retragerea "areloc la iniţiativa şi cererea sa", într-o formulă care "satisfaceinteresele ambelor părţi, şi care a fost discutată de mult timp cumanagementul Romtelecom şi OTE".

Retragerea nu va duce la întreruperea relaţiilor cu Romtelecom,Dima urmând să ofere în continuare operatorului consultanţă pentruunele proiecte. "De la 1 ianuarie voi lucra pentru Romtelecom doarca şi consultant în domeniile juridic, de reglementare şi PR şi voiacorda în continuare sprijin în relaţiile cu autoritatea dereglementare sau Ministerul Comunicaţiilor. Postul meu va fidesfiinţat, iar conducerea departamentelor va fi asigurată demanagerii actuali ai departamentelor pe care le coordonam." Dimaspune că a agreat cu Romtelecom că nu va lucra pentru alţioperatori telecom. În ce priveşte durata colaborării cu Romtelecomîn noua formulă, Dima spune că aceasta nu este "determinată" şi căva depinde de evoluţia relaţiilor dintre cele două părţi.

Dima, care face parte de 7 ani din managementul Romtelecom, arăspuns de unele dintre mai importante proiecte, de la relaţiilejuridice - în mare parte tensionate - cu arbitrul telecom şirivalii de pe piaţă până la restructurarea prin care compania aredus personalul cu peste 20.000 de oameni.

"Între perspectiva de a evolua în mediul corporate şi aceea de aîmi construi propriul business, am ales cea de-a doua variantă. Amacumulat deja 13 ani de experienţă din care mulţi ani în proiectedelicate la cel mai înalt nivel pentru o corporaţie de maridimensiuni. Vreau să valorific această experienţă", spune Dima,care susţine că a făcut acum acest pas pentru "a fi deja pe piaţăatunci când va reîncepe creşterea economică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO