Business Hi-Tech

Cătălina Dodu, country manager Atos: Printre cele mai importante puncte agreate cu angajaţii se numără ajustarea salariilor cu inflaţia şi acordarea unui bonus anual de performanţă

Cătălina Dodu, country manager al Atos România.

Cătălina Dodu, country manager al Atos România.

22.01.2018, 20:14 1755

Atos IT Solutions and Services, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume a semnat cu angajaţii un nou contract colectiv, care prevede, printre altele, ajustarea salariilor cu inflaţia, acordarea de prime anuale de performanţă şi compensarea parţială a impactului negativ al schimbărilor fiscale pentru programatorii al căror venit este scutit de impozite, a declarat pentru ZF Cătălina Dodu, country manager al Atos România.

“Ne bucurăm că ultima rundă de negocieri s-a finalizat cu succes, iar oferta noastră pentru toţi angajaţii ATOS România a fost acceptată de către membrii sindicatului. În condiţiile modificărilor fiscale cu care piaţa de IT se confruntă în prezent, am reuşit să agreem un pachet de beneficii competitiv pentru angajaţii noştri.  Rămânem aşadar consecvenţi în dorinţa de a asigura un viitor sustenabil pentru angajaţi şi o dezvoltare continuă a companiei ATOS în România. 

Printre cele mai importante puncte agreate în CCM, conform ultimei runde de negocieri, putem menţiona ajustarea plafonului salarial cu rata inflaţiei anuale comunicate de INS, compensarea parţială pentru angajaţii noştri afectaţi de eliminarea scutirii de impozit, acordarea unui bonus anual de performanţă pentru toţi angajaţii şi extinderea pachetului de beneficii flexibile. De asemenea, Atos va  acoperi impactul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”, a spus Cătălina Dodu.

Anterior, preşedintele sindicatului care include peste 1.000 de oameni de la Atos declarase pentru ZF că angajaţii Atos au acceptat noua ofertă făcută de companie în privinţa contractului colectiv de muncă astfel că au anulat planurile de a intra în grevă.

“Am acceptat noua ofertă iar greva a fost anulată”, a declarat pentru ZF Iancu Florentin, preşedintele Sindicatului IT din Timişoara, organizaţie care are ca membri aproximativ 1.400 de angajaţi ai Atos din Timişoara, Bucureşti şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO