Business Hi-Tech

Cate actiuni au vandut de fapt fondatorii Neogen si eJobs

Cate actiuni au vandut de fapt fondatorii Neogen si eJobs

Calin Fusu

17.09.2007, 17:45 582

Fondurile de investitii Tiger Global Management si Wouwer au preluat o participatie minoritara din firma, conform datelor actualizate disponibile la Registrul Comertului.
Actionariatul Neogen e compus acum din Calin Fusu (41,5%), Tiger Four Holding (20,5%), Nagy Vajda (10,6%), Bodo Zoltan (9,09%), Taxibedrijf de Schinkel (7,5%), Laszlo Robert (7,34%), Neogen S.A. (3%) si Chicu Veaceslav (0,4%).
Pe lista actionarilor Neogen apare acum si Ferseta Constantin, director de marketing, cu 0,4% din companie.
La eJobs Tiger Four Holding inregistrat in Luxemburg are 30%, iar cei doi fondatori Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar au cate 35%.
Suma exacta la care s-au derulat tranzactiile nu a fost facuta publica pana acum, singurul indiciu fiind un comunicat de presa al casei de avocatura Biris Goran, implicata in ambele tranzactii de partea fondului de investitii american Tiger Global Management. Conform casei de avocatura, suma celor doua contracte de vanzare a fost de 10 mil. euro. Surse de pe piata de internet au sugerat ca banii s-ar fi impartit 4 milioane pentru 30% din eJobs si 6 milioane pentru 28% din Neogen.
La Neogen, actionarul care a vandut cea mai mare participatie a fost Chicu Veaceslav, unul dintre fondatorii Neogen, care a iesit acum complet din actionariat. La Neogen, vanzarea s-a facut partial prin majorare de capital.
Calin Fusu a declarat anterior ca nu poate oferi detalii despre tranzactie, precizand doar ca este "exagerata" suma de 6 milioane de euro - vehiculata ca valoare a tranzactiei pentru pachetul minoritar din companie.
Casa de avocatura Biris & Goran a anuntat ca valoarea cumulata a tranzactiilor prin care au fost achizitionate pachete minoritare de actiuni de la companiile online eJobs si Neogen a fost de peste 10 mil. euro. Valoarea tranzactiei de la eJobs a fost de 4,2 mil. euro pentru 30% din actiuni, ceea ce inseamna ca suma platita pentru Neogen a fost de 6 mil. euro.
eJobs, cel mai mare site de recrutare online, a fost creat de Liviu Dumitrascu (30 de ani) si Daniel Tatar (29 de ani). Proprietarii eJobs au refuzat in mod constant sa ofere detalii sau sa comenteze tranzactia prin care fondul Tiger Global Management a intrat in companie. Tiger Global Investment are in portofoliu participatii in actionariatul unor companii precum Google, Yandex (cel mai mare motor de cautare cu plata din Rusia), Mail.ru (al doilea portal ca marime din Rusia), Mynet (cel mai mare portal din Turcia), Netinfo.bg (cel mai mare portal din Bulgaria), Seznam.cz (cel mai mare portal din Cehia), Pacuj.pl (cel mai mare site de recrutare din Polonia) si Baidu.com (cel mai mare serviciu de cautare din China).
Conform Neogen, Wouwer este un grup de investitii infiintat de echipa care a fondat site-ul Allegro din Polonia, recent fuzionat cu QXL.com. Allegro.pl este cel mai mare site de licitatii din Polonia si al doilea in topul celor mai vizitate site-uri de licitatii din Europa dupa Bay.
Negocierile pentru vanzarea actiunilor la Neogen au durat aproximativ doua luni, iar tranzactia a fost finalizata inaintea celei realizate de Tiger cu compania eJobs. Fusu, nascut la Chisinau (Republica Moldova), a creat compania Neogen in anul 2000, in Targu-Mures, sub numele Rogenerator impreuna cu trei tineri, respectiv Andras Nagy, Laszlo Robert si Zoltan Bodo.
Neogen estimeaza pentru acest an afaceri de 2 milioane de euro si de 5 milioane de euro in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO