Business Hi-Tech

CE a aprobat investiţii de 57 mil. euro pentru extinderea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale

CE a aprobat investiţii de 57 mil. euro pentru...

Autor: Ioana Nita

23.10.2014, 14:27 168

Comisia Europeană (CE) a aprobat o investiţie de 57,1 milioane de euro în cadrul Fondului european de dezvoltare regională (FEDR) pentru dezvoltarea unei infrastructuri de bandă largă de 3.265 km în zonele din România în care nu există reţele de comunicaţii electronice de acces sau de distribuţie.

Proiectul, numit Ro-net, vizează reducerea decalajului digital dintre zonele rurale şi cele urbane prin oferirea accesului la internet de mare viteză unui număr de aproximativ 130.000 de gospodării cu 400.000 de locuitori, 8.500 de întreprinderi şi 2.800 de instituţii publice. În cadrul proiectului vor fi acoperite 783 din cele 2.268 de localităţi identificate în România ca fiind zone defavorizate.

„Proiectele de acest tip servesc la crearea unor condiţii-cadru îmbunătăţite pentru mediul de afaceri şi cetăţeni şi permit regiunilor mai puţin dezvoltate din România să beneficieze de oportunităţile oferite de economia digitală. Acesta este un exemplu perfect privind modul în care politica de coeziune poate contribui, în mod direct, la atingerea obiectivelor definite în agenda UE pentru creştere economică, <<Europa 2020>>, şi la dezvoltarea economică a regiunilor”, a declarat comisarul european pentru politica regională Johannes Hahn, care a semnat decizia de aprobare a fondurilor.

Proiectul urmează să fie implementat până la sfârşitul anului 2015. Investiţia face parte din cadrul programului „Creşterea competitivităţii economice”, fiind finanţată pe axa prioritară „TIC pentru sectoarele privat şi public”.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO