Business Hi-Tech

Ce a lăsat în urmă: Compania 2K Telecom, controlată de fratele lui Sebastian Ghiţă, are datorii către furnizori de 74 mil. lei, dintre care peste 43 mil. lei doar către chinezii de la ZTE

Ce a lăsat în urmă: Compania 2K Telecom, controlată...

Autor: Adrian Seceleanu

18.04.2017, 00:05 2605
Compania de comunicaţii 2K Telecom, deţinută integral de Alexandru Ghiţă - fratele poli­tici­a­nului Sebastian Ghiţă, care a intrat în insolvenţă la începutul acestui an, are datorii de peste 73 mil. lei că­tre furnizori, dintre care 43 mil. lei doar către producătorul chinez de echipamente de telecom ZTE, con­form unui raport realizat de ad­ministratorul judiciar, CITR Ilfov.
 
Pe lista furnizorilor care au de recuperat bani de la 2K Telecom se mai numără furnizorii de echi­pa­mente Necc Telecom România (3,2 mil. lei) şi Ericsson (1 mil. lei), dar şi companii apropiate de grupul de firme Asesoft şi cunoscute pentru afacerile cu statul: Omnilogic (2,5 mil. lei) sau Software Scope (1,9 mil. lei). Compania are şi datorii către stat de aproape 11 mil. lei, cele mai mari fiind în contul TVA (9,1 mil. lei), conform datelor din documentul elaborat la începutul lunii aprilie. Operatorul datorează 13,4 mil. lei că­tre Exim Bank iar către companii din acelaşi grup 18 mil. lei.
 
2K Telecom ar fi intrat în insolvenţă pentru că nu a respectat condiţiile impuse pentru obţinerea unui ajutor de stat de la Ministerul Finanţelor pentru dezvoltarea reţelei 4G, iar în aceste condiţii cheltuielile de peste 60 mil. lei nu au mai fost decontate ci au rămas în sarcina societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO