Business Hi-Tech

Ce companii din IT&C angajează pe timp de criză

Ce companii din IT&C angajează pe timp de criză
05.07.2010, 23:25 53

Potrivit datelor de pe site-urile de recrutare, precum ejobs,rosau bestjobs.ro, Oracle, filiala locală a unuia dintre cei maiimportanţi producători de software din lume, are 94 de posturilibere în Bucureşti şi caută programatori, consultanţi sauingineri.

Industria IT&C este una dintre cele care au făcut angajăriîntr-o perioadă de criză, când companiile se pregăteau derestructurări importante. "IT&C este unul dintre domeniile carefuncţionează, atragerea specialiştilor în această industriecunoscând o creştere constantă în ultimii ani. Joburile cele maicăutate rămân cele de programatori în diverse limbaje, dar şi celede project manageri", a declarat pentru ZF Alexandra Urşeanu,Business Development Manager al companiei de consultanţă înmanagementul carierei Hart Human Resource Consulting.

Accenture, companie specializată în servicii de consultanţă înmanagement, soluţii tehnologice şi outsourcing, caută 19 oameni îndomenii precum finanţe, contabilitate, resurse umane, asigurări şiaprovizionare pentru centrul de BPO (de externalizare). Potrivitdeclaraţiilor oficialilor Accenture, compania vrea să angajeze înurmătoarea perioadă 120-150 de presoane la centrul de outsourcing.Competiţia este mare pe aceste locuri. Potrivit informaţiilor de peejobs.ro, pe un post în resurse umane pentru un vorbitor de limbăspaniolă au aplicat apoape 180 de persoane.

De asemenea, Hewlett-Packard (HP), cea mai mare companie de ITde pe piaţa locală, are 27 de posturi libere pentru specialişti înrelaţii cu clienţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Reprezentanţii HPau declarat la începutul anului că intenţionează că crească înacest an numărul de angajaţi cu aproximativ 600 de oameni. HP areîn România peste 2.000 de angajaţi.

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producători mondiali deechipamente telecom, a anunţat în primele luni ale anului că îşi vadubla în acest an echipa din Timişoara, care administrează reţeleale unor operatori ca British Telecom şi Orange Elveţia şi Austria.Compania are 11 posturi disponibile în Timişoara şi Arad. Printreposturile disponibile se numără cele de ingineri şiprogramatori.

Primii mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă,Orange şi Vodafone, fac la rândul lor recrutări. Vodafone caută înBucureşti, dar şi în ţară, în Mediaş, Oneşti sau Braşov, consilierivânzări şi analişti, iar Orange angajează în Capitală, în Focşanişi Arad ingineri.

La rândul său, IBM România, subsidiara locală a celui mai marefurnizor de servicii IT din lume, are disponibile 11 posturi pentruingineri, dezvoltatori de software şi aplicaţii în Bucureşti şiBraşov. Numărul de noi angajaţi ar putea atinge 100 în acest an,reprezentanţii companiei anunţând în primăvară că vor continua săfacă recrutări pentru poziţii de junior şi specialist IT. IBM areaproximativ 1.500 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO