ZF 24

Ce diferenţe de preţ sunt între magazinele fizice şi cele online la tablete, aparate foto sau electrocasnice. INFOGRAFIC

Ce diferenţe de preţ sunt între magazinele fizice şi...

Autor: Mădălina M.

15.11.2013, 17:08 18835

Diferenţa de preţ pentru acelaşi produs între magazinele fizice şi cele online poate ajunge şi la 230 de lei, deşi, de cele mai multe ori, retailerii încearcă să păstreze tarife apropiate, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, în care au fost urmărite preţurile a zece produse electrocasnice şi IT folosite în mod curent. 

Preţurile mai ridicate din magazinele fizice sunt motivate, de obicei, de anumite costuri suplimentare care lipsesc în afacerile online, cum ar fi chiria pe spaţiu.

Pe 11 noiembrie, la retailer-ul Altex puteai economisi peste 80 de lei dacă îţi cumpărai online de pe site-ul magazinului televizorul Samsung cu diagonală de 101 cm, un fier de călcat Philips şi un cuptor cu microunde Samsung. La Flanco, diferenţa ajunge până la 150 de lei, iar la Domo produsele comandate online sunt mai ieftine cu aproape 360 de lei decât cele din magazinul fizic.

De asemenea, Domo ocupă, în cazul anumitor produse, prima poziţie atât în clasamentul celor mai ieftine produse, cât şi în cel al celor mai scumpe. Mai exact, în magazinul fizic găsim cea mai scumpă maşină de spălat Whirlpool şi cel mai scump aspirator Philips, iar în magazinul online, cele două produse au cele mai mici preţuri din categorie.

Totodată, pentru achiziţionarea unui echipament IT, este recomandat să se verifice şi alte site-uri de profil, precum emag.ro, cel.ro, pcgarage.ro, pcfun.ro sau evomag.ro.

Click pe tabel pentru imaginea marita

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO