Business Hi-Tech

Ce face Bizo, start-up-ul american cumpărat de LinkedIn cu 175 mil. $

Ce face Bizo, start-up-ul american cumpărat de LinkedIn...

Autor: Ioana Nita

24.07.2014, 00:00 533

LinkedIn a pariat 175 de milioane de dolari pe start-up-ul Bizo, specializat în servicii de marketing pentru companii, aceasta fiind cea de-a doua achiziţie făcută de reţeaua profesională de socializare în ultimele două săptămâni, potrivit presei internaţionale. Firma americană Bizo, înfiinţată în 2008, furnizează soluţii software şi servicii pentru companii (B2B-Business to Business), astfel încât campaniile de promovare ale acestora să ajungă la publicul ţintă din mediul online în funcţie de domeniul profesional în care activează.

Platforma de marketing le permite de asemenea companiilor şi agenţiilor de publicitate să îşi modifice mesajul transmis în funcţie de stadiul în care se află clientul-ţintă în cadrul procesului de cumpărare. Strategia LinkedIn este de a integra soluţiile oferite de Bizo cu produsele proprii de marketing.

„Capacitatea noastră de a integra soluţiile B2B oferite de Bizo cu propriile noastre produse de marketing ne va permite să devenim cea mai eficientă platformă de marketing B2B prin intermediul căreia agenţiile de publicitate vor putea ajunge la publicul ţintă din mediul profesional”, a precizat Deep Nishar, vicepreşedinte în cadrul LinkedIn. Bizo a reuşit să strângă anul trecut aproape 30 mil. dolari de la investitori printre care se numără şi fondurile americane Venrock and Bessemer Venture Partners.

În prezent, platforma Bizo are circa 120 de milioane de utilizatori. Săptămâna trecută, LinkedIn a cumpărat şi start-up-ul american Newsle prin intermediul căruia utilizatorii primesc alerte atunci când numele unei persoane care face parte din conexiunile lor de pe reţelele de socializare apare menţionat într-un articol. Valoarea tranzacţiei nu a fost însă făcută publică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO