OLX.ro cere pentru prima dată bani pentru publicarea de anunţuri auto

Ce impact va avea asupra unei pieţe cvasigratuite decizia liderului de a introduce anunţurile cu plată

11 ian 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Vezi galeria foto Albert Şimşensohn, director comercial al OLX România: Pentru a susţine în continuare investiţiile, era nevoie de introducerea unui serviciu plătit de postare anunţuri

Jucătorii din online îşi fac curaj să introducă un conţinut cu plată pentru că altfel nu au nicio şansă să îşi scoată banii investiţi.

După ce a investit pe piaţa locală o sumă estimată la câteva zeci de milioane de euro, atât în platformă, promovare, cât şi în achiziţia rivalilor de la tocmai.ro, OLX.ro - parte a grupului Naspers, a introdus în premieră plata obligatorie pentru una dintre categoriile de mesaje comerciale.

OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, parte a grupului Naspers din Africa de Sud, a introdus la finele anului tre­cut plata obligatorie pentru publicarea de anunţuri în categoria auto, o schimbare sem­nificativă a modelului de business pe care s-a bazat până acum compania, res­pec­tiv pu­blicarea gratuită a „mesajelor” comerciale.

Compania, care a investit pe piaţa din România o sumă evaluată pe piaţă la câteva zeci de milioane de euro în platforma online, pro­movare şi achiziţia de anul trecut a riv­a­lilor de la tocmai.ro de la norvegienii de la Schibstead Media, făcea bani anterior doar din servicii de promovare a anunţurilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2016

 
Cuvinte cheie:
plati
, piata
, introducere
, publicare
, platforma
, auto
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide